Mostra de Vins Ancestrals

Mostra de Vins Ancestrals

Vins Escumosos Ancestrals de Sumoll

Submergeix-te en l'autenticitat dels vins escumosos ancestrals, també coneguts com Pet Nat, elaborats amb la varietat Sumoll. Aquest raïm negre autòcton de Catalunya ens regala vins vibrants i plens de caràcter, amb bombolles naturals que aporten frescor i vivacitat.

Ancestral Sumoll Rosat

Color salmó brillant amb tonalitats violetes, bon despreniment de bombolles de mida mitjana que formen persistents rosaris a la copa. Intensos aromes a fruits vermells i...

12,95€
Vinya del Forner

Collita: 2021. Vinya Sant Llorenç d'Hortons al voltant de 235 m d'alçada, en l'Alt Penedès Montserratí. Vinya del Forner és una parcel·la única de Sumoll. Varietats 100%...

24€
Ancestral Sumoll 2022 Blai de Montferri

Ancestral Sumoll 2022 és una expressió autèntica i viva de la varietat Sumoll, provinent de vinyes de 62 anys situades en la parcel·la Campassos, a 297...

15,30€

La varietat Sumoll, amb la seva alta acidesa i tanins marcats, dóna lloc a espumosos únics, on les notes de fruites vermelles i herbes silvestres s'entrellacen amb un perfil mineral. Embotellats abans d'acabar la fermentació, aquests vins capturen l'essència del terroir català i la màgia de la fermentació natural.

Descobreix la versatilitat i l'encant de los Pet Nat de Sumoll, perfectes per a maridar amb una varietat de plats o per a gaudir en qualsevol ocasió especial. Deixa't captivar per la personalitat i autenticitat d'aquests vins ancestrals.

La varietat Sumoll és un raïm autòcton de Catalunya, coneguda per la seva capacitat d'adaptació i la seva gran expressivitat en els vins. A continuació, hem preparat una sèrie de preguntes i respostes sobre aquesta interessant varietat i la seva relació amb els vins escumosos ancestrals, també coneguts com Pet Nat.

Descobreix la Tipicitat de la Varietat Sumoll i els Vins escumosos Ancestrals

La varietat Sumoll és un raïm autòcton de Catalunya, coneguda per la seva capacitat d'adaptació i la seva gran expressivitat en els vins. A continuació, hem preparat una sèrie de preguntes i respostes sobre aquesta interessant varietat i la seva relació amb els vins escumosos ancestrals, també coneguts com Pet Nat.

Com és la varietat Sumoll?

La varietat Sumoll és un raïm negre autòcton de Catalunya, especialment conreada al Penedès. Es caracteritza per la seva pell gruixuda i raïms grans, la qual cosa la fa molt resistent. És coneguda per produir vins amb alta acidesa i tanins marcats, a més de notes fruiteres i herbàcies.

On es conrea principalment la Sumoll a Espanya?

La Sumoll es conrea principalment a Catalunya, especialment a les regions del Penedès i el Priorat. Encara que antigament el seu cultiu havia decaigut, en els últims anys hi ha hagut un ressorgir d'interès per aquesta varietat autòctona.

Quines són les característiques dels vins elaborats amb Sumoll?

Els vins elaborats amb Sumoll solen tenir una marcada acidesa i tanins ferms. Quant a les aromes, és comuna trobar notes de fruites vermelles com a maduixes i cireres, així com tocs d'herbes silvestres i minerals. Aquests vins solen ser bastant estructurats i amb bona capacitat d'envelliment.

Com s'elabora un Pet Nat amb Sumoll?

Per a elaborar un Pet Nat amb Sumoll, es verema el raïm al punt òptim de maduració i s'inicia la fermentació del most. Abans que finalitzi completament, el vi s'embotella i se segella. Durant aquest procés, el sucre residual del raïm continua fermentant en l'ampolla, generant bombolles naturals i creant un vi espumós fresc i vibrant.

Quin sabor té un vi escumós ancestral elaborat amb Sumoll?

Un Pet Nat elaborat amb Sumoll sol tenir una acidesa refrescant i tanins suaus. En el nas, és comú trobar aromes fruiteres, com a maduixa i cirera, juntament amb notes d'herbes i un toc mineral. En boca, l'efervescència sol ser fina i persistent, amb un final sec i refrescant.

Amb quins plats maridan bé un vi escumós ancestral de Sumoll?

Un Pet Nat de Sumoll és molt versàtil en maridatge. Funciona bé amb aperitius, plats de mariscos, amanides fresques i formatges suaus. La seva acidesa i bombolles també ho fan ideal per a acompanyar plats grassos o fregits, ajudant a netejar el paladar entre bocades.

Què significa Blanc de Noirs?

Blanc de Noirs és un terme francès que literalment significa "blanc de negres" i s'usa per a descriure els vins blancs que s'elaboren a partir de varietats de raïm negre. Encara que aquest raïm és negre, el most resultant pot ser blanc si es premsa ràpidament i s'evita el contacte prolongat amb les pells, on es troben els pigments.

Com s'aplica el concepte Blanc de Noirs als vins escumosos ancestrals o Pet Nat?

En els vins escumosos ancestrals o Pet Nat, es pot emprar el mètode Blanc de Noirs premsant ràpidament el raïm negre per a obtenir un most blanc o lleugerament rosat. Després, aquest most es fermenta fins que està gairebé complet i s'embotella, permetent que la fermentació acabi en l'ampolla i creï bombolles naturals.

Quines varietats de raïm negre s'utilitzen comunament per a fer Blanc de Noirs en Pet Nat?

Encara que el terme Blanc de Noirs s'associa sovint amb raïm com la Pinot Noir i la Pinot Meunier en l'elaboració de xampany, en el context de Pet Nat, també es poden usar altres varietats negres autòctones. Per exemple, la Sumoll, una varietat negra de Catalunya, es pot usar per a crear un espumós ancestral únic amb les característiques fresques i fruiteres del raïm.

Carregant...
x