Terra de Ningú Wines
TERRA DE NINGÚ WINES és un celler que produeix vins naturals originaris del Priorat, evolucionant cap a una llibertat més gran en la seva elaboració. Toni Cuspinera, advocat de formació, es va inspirar per fer vi després de veure una pel·lícula. Amb el temps, va adquirir una masia, MASIA TONICOLL, on cultiva vinyes, oliveres, ametllers i cria cavalls i gallines. Toni, profundament espiritual, elabora vins des de la intuïció i es comunica amb les energies invisibles i els animals.
El celler és a Solsonès, en una terra de ningú. TERRA DE NINGÚ WINES va néixer del desig de trencar amb allò establert, creant els millors vins possibles sense les restriccions de les denominacions d'origen, per amor a l'art, allò artesanal i allò natural.
Inicialment va començar a vinificar en el Priorat i, amb el temps, es va expandir al Montsant, Terra Alta i Penedés, essent d'aquesta última zona el seu Ancestral de Xarel·lo. Les tres parcel·les actuals estan en un lloc paradisíac:
- ELS PICS: 1.8 ha a 350m d'altitud a Vilella Baixa, parc natural del Montsant, amb Syrah plantada el 2005. Sòl de calcària i pissarra.
- AUBAREDA: 2.5 ha a Vilella Baixa, parc natural del Montsant, amb Garnatxa negra plantada el 2006. Sòl de pissarra.
- EL COSTER: Menys d'1ha al Molar, a prop del poble del Lloar, amb Pedro Ximénez inscrita el 1904. Sòl de pissarra.
Toni practica una agricultura ecològica i biodinàmica sense certificació, creient que fer les coses bé no hauria d'implicar més costos ni obligacions addicionals. Per ell, els que no segueixen aquestes pràctiques haurien de ser els penalitzats.
La vinificació és manual i utilitza teràpies homeopàtiques, sense afegir ni treure res. Les fermentacions són espontànies amb llevats indígenes i temperatura controlada. Les mares es treuen a mà per evitar desviacions i el temps i la gravetat s'encarreguen de decantar els vins, deixant-los nets. Els raïms es transporten amb camió refrigerat cap al celler.
Els vins de TERRA DE NINGÚ WINES són gastronòmics, profunds i elegants, amb estructura i frescor gràcies a una verema primerenca. Elaborats de la manera més simple, sorprenen per la seva complexitat, possiblement a causa de les intencions que s'hi posen i les condicions úniques de la seva criança. Toni elabora vins amb raïms del Priorat que no porten D.O., i ha emprès el projecte de seleccionar el millor de cada zona amb varietats que l'inspiren, donant origen a la col·lecció TERRA DE NINGÚ, vins monovarietals, i LLIBERTATS, creacions lliures de prejudicis que barregen diferents zones de producció o varietats inusuals.
Preguntes respostes pels nostres clients
Què és TERRA DE NINGÚ WINES?
TERRA DE NINGÚ WINES és un celler que produeix vins naturals originaris del Priorat. El celler està situat a Solsonès i va ser fundada per Toni Cuspinera, qui s'inspira en pràctiques ecològiques i biodinàmiques per a elaborar els seus vins.
Qui és Toni Cuspinera?
Toni Cuspinera és el fundador de TERRA DE NINGÚ WINES. Advocat de formació, es va enamorar de la idea de fer vi i va adquirir la masia TONICOLL, on conrea vinyes, oliveres i ametllers, i cria cavalls i gallines. Toni elabora vins des de la intuïció, comunicar amb les energies invisibles i els animals.
On es troben les vinyes de TERRA DE NINGÚ WINES?
Les vinyes de TERRA DE NINGÚ WINES es troben a Priorat, Montsant, Terra Alta i Penedès. Les tres parcel·les principals són ELS PICS, AUBAREDA i EL COSTER, situades en un lloc paradisíac amb sòls de calcària i pissarra.
Quines pràctiques agrícoles utilitza TERRA DE NINGÚ WINES?
TERRA DE NINGÚ WINES treballa de manera ecològica i biodinàmica sense certificació. Toni Cuspinera creu que fer les coses bé no ha d'implicar majors costos ni obligacions addicionals.
Com és el procés de vinificació en TERRA DE NINGÚ WINES?
La vinificació en TERRA DE NINGÚ WINES és manual i utilitza teràpies homeopàtiques. No s'afegeixen ni lleven additius. Les fermentacions són espontànies amb llevats indígenes i temperatura controlada. Les emboliques es treuen a mà i el temps i la gravetat decanten els vins per a deixar-los nets.
Quines característiques tenen els vins de TERRA DE NINGÚ WINES?
Els vins de TERRA DE NINGÚ WINES són gastronòmics, profunds i elegants, amb estructura i frescor gràcies a una verema primerenca. Estan elaborats de manera simple, però sorprenen per la seva complexitat i energia pura.
Quines col·leccions de vins ofereix TERRA DE NINGÚ WINES?
TERRA DE NINGÚ WINES ofereix les col·leccions TERRA DE NINGÚ i LLIBERTATS. La col·lecció TERRA DE NINGÚ es compon de vins bufó-varietals, mentre que la col·lecció LLIBERTATS presenta creacions lliures de prejudicis que barregen diferents zones de producció o varietats inusuals.