Mostra de Vins Ancestrals

Mostra de Vins Ancestrals

Lucy Chilvers

Lucy Chivers és una petita productora de vi del Regne Unit, establerta a la regió catalana del Penedès. La seva primera interacció amb el vi natural es va produir mentre treballava com a sommelier a diversos restaurants a Londres i Brighton. Les experiències que va tenir amb productors a les seves vinyes li van mostrar la importància fonamental de la qualitat del raïm, ja que no es pot crear un vi "real" de bona qualitat només amb la feina del celler. Això va despertar el seu interès i la va portar a matricular-se a una Llicenciatura en Viticultura i Enologia a Plumpton College.

Carrer Parellada, 16, Ca l´Enric el Bardorc
08784, El Bedorc

Després de graduar-se, Lucy va viatjar a Itàlia per treballar amb Sasa i Ivanah a Gorizia, en un celler anomenat Radikon. Aquesta experiència va ser increïblement important i influent per a ella. Sasa es va convertir en el seu mentor, obrint-li moltes portes; per això el seu primer vi es digués Sasa. En tornar al Regne Unit, la seva atenció es va centrar en la viticultura orgànica i la vinificació de baixa intervenció, pràctiques que va posar en marxa durant un parell d'anys treballant a les vinyes de la costa sud.

Tot i que gaudia molt de la seva feina, sempre va saber que volia fer vi a Europa i finalment va trobar una llar a Catalunya. Va llogar algunes petites parcel·les de terra i va començar a elaborar vi a cellers d'altres viticultors, inicialment amb Ignasi a Vinyes Singulars, on va fer dos vins amb raïms seleccionats i orientació específica. Després d'aquesta anyada, va conèixer Rubén Parera, que li va oferir una feina a les vinyes i un espai per elaborar els seus vins. Amb la seva ajuda, Lucy va augmentar la seva producció i va guanyar més confiança.

El 2022, Lucy estava llesta per a una major independència i va llogar un espai en una cooperativa dissenyada per a petits productors com ella. Ara està radicada al Bardoc, on té el seu propi celler per crear, nodrir i compartir els seus vins. Actualment produeix unes 9000 ampolles cada any, amb vuit vins diferents. El seu enfocament principal és al Xarel·lo, una varietat que considera increïblement versàtil, i també treballa amb Sumoll, Parrellada, Macabeu, Muscat d'Alexandria i Merlot. Lucy no afegeix cap additiu al celler i treballa la vinya amb sofre i alguns tractaments biodinàmics.

Preguntes respostes pels nostres clients

Qui és Lucy Chivers i on és el celler?

Lucy Chivers és una productora de vi del Regne Unit establerta a la regió catalana del Penedès. El seu celler es troba a El Bardoc, un espai cooperatiu dissenyat per a petits productors.

Quina mena de vi produeix Lucy Chivers?

Lucy Chivers produeix vi natural enfocat a viticultura orgànica i vinificació de baixa intervenció. Actualment, elabora al voltant de 9000 ampolles cada any, distribuïdes en vuit vins diferents.

Quines són les varietats de raïm que utilitza Lucy Chivers als seus vins?

Lucy Chivers treballa amb diverses varietats de raïm, incloent Xarel·lo, Sumoll, Parrellada, Macabeu, Muscat d'Alexandria i Merlot. El seu enfocament principal és al Xarel·lo a causa de la seva versatilitat.

Quins mètodes utilitza Lucy Chivers per elaborar els seus vins?

Lucy Chivers se centra en la viticultura orgànica i la vinificació de baixa intervenció. No afegeix cap additiu al celler i utilitza sofre i tractaments biodinàmics a la vinya per cuidar el raïm.

Quina va ser la trajectòria de Lucy Chivers abans d'establir-se al Penedès?

Abans d'establir-se al Penedès, Lucy Chivers va treballar com a sommelier a Londres i Brighton. Va estudiar Viticultura i Enologia a Plumpton College i després va treballar al celler Radikon a Itàlia. Posteriorment, va treballar a vinyes de la costa sud del Regne Unit abans de traslladar-se a Catalunya.

Com ha influït l'experiència internacional de Lucy Chivers en el seu enfocament enològic?

L'experiència internacional de Lucy Chivers, especialment la seva feina al celler Radikon a Itàlia, ha estat increïblement influent. Aquestes experiències li han permès desenvolupar un enfocament únic a la viticultura orgànica i la vinificació de baixa intervenció, que aplica al seu celler a Catalunya.

Mapa de Localització

Cellers Destacats

Carregant...
x