Mostra de Vins Ancestrals

Mostra de Vins Ancestrals

Clos de Peguera

Clos de Peguera és un projecte vitivinícola que neix l'any 2013 al Viver de Celleristes de Barberà de la Conca. Aquest negoci, impulsat per iniciatives emprenedores, s'ha convertit en un referent en la producció de vins de qualitat a la regió.

Camí de Vallclara, 2
25457, El Vilosell
649 800 297

Des del primer any de la seva existència, en el 2013, Clos de Peguera va elaborar quatre vins: un blanc, un rosat, un vi vermell i un negre. Aquests vins estan acuradament elaborats amb varietats autòctones de la zona, com el macabeu, el chardonnay, l'albaninyo, el trepat, la garrut, la garnatxa negra i la syrah.

Destacant entre els seus assoliments, en el 2015 van guanyar el premi al Millor Vi de Catalunya amb el seu vi negre. Encara que en aquells dies encara treballaven amb mètodes més convencionals, Clos de Peguera ja tenia una visió basada en una mínima intervenció en l'elaboració dels seus vins.

Desafortunadament, per motius laborals, van haver d'interrompre la producció de vins en el 2015. No obstant això, en el 2021 van reprendre la iniciativa i es troben novament elaborant els seus reconeguts vins.

Un dels vins més destacats de Clos de Peguera és el seu macabeu brisat, elaborat exclusivament amb raïm de vinyes velles. A més, també produeixen un macabeu ancestral. Tots dos vins estan disponibles en el mercat en quantitats limitades (5000 ampolles de macabeu brisat i 3000 ampolles de macabeu ancestral).

A més, Clos de Peguera té planejat llançar al mercat pròximament petites elaboracions de vins ancestrals utilitzant diferents varietats de raïm i un vi negre elaborat amb un 100% de garnatxa negra a partir del 2022.

Un aspecte destacat de Clos de Peguera és que tots els seus vins s'elaboren sense l'ús de llevats ni sulfits afegits. A més, el raïm utilitzat provenen de vinyes ecològiques i biodinàmiques, la qual cosa certifica que són vins naturals d'alta qualitat.

L'any 2016, Clos de Peguera també va iniciar el seu projecte de producció d'olis ecològics sota la marca Oliua, ampliant així la seva oferta de productes.

Com a petits viticultors i elaboradors, Clos de Peguera forma part d'un nou col·lectiu anomenat Gremi de Vinyataires Lliures (Gremi de Viticultors Lliures), que busca promoure la cultura del vi i la sostenibilitat en la viticultura.

Preguntes respostes pels nostres clients

Quan es va fundar Clos de Peguera?

Clos de Peguera va ser fundat l'any 2013 al Viver de Celleristes de Barberà de la Conca.

Quin tipus de vins produeix Clos de Peguera?

Clos de Peguera produeix una varietat de vins, incloent un blanc, un rosat, un vermell i un negre. Aquests vins estan elaborats amb varietats autòctones de la zona, com el macabeu, el chardonnay, el trepat, la garnatxa negra, la syrah i la garrut.

Com s'elaboren els vins de Clos de Peguera?

Els vins de Clos de Peguera s'elaboren seguint un enfocament de mínima intervenció. S'utilitzen raïm provinent de vinyes ecològiques i biodinàmiques, i no s'afegeixen llevats ni sulfits durant el procés d'elaboració. Això garanteix que els vins siguin naturals i reflecteixin fidelment la qualitat del raïm.

Quins premis ha guanyat Clos de Peguera?

Clos de Peguera ha estat reconegut amb premis destacats en el món del vi. L'any 2015, el seu vi negre va guanyar el premi al Millor Vi de Catalunya. Aquests premis són un testimoniatge de la qualitat i l'esforç que es dedica a la producció de vins en Clos de Peguera.

Quins altres productes ofereix Clos de Peguera?

A més dels seus vins, Clos de Peguera també produeix olis ecològics sota la marca Oliua. Aquests olis són el complement perfecte per a gaudir d'una experiència gastronòmica completa juntament amb els vins de Clos de Peguera.

Mapa de Localització

Cellers Destacats

Carregant...
x