Celler Retombs
Sergi Gallego i Oriol Búrdalo, dos cosins enamorats del Penedès, han emprès un nou projecte en què elaboren vins monovarietals amb les seves vinyes velles. Sergi Gallego, viticultor i amant de la terra, ha estat envoltat de vinyes i veremes des de jove. Oriol Búrdalo, tècnic superior en Viticultura i Enologia, actualment treballa com a sommelier a Vilafranca del Penedès.
El Celler ReTombs està ubicat a Vilobí del Penedès, Catalunya. El seu primer vi al mercat és el "Boi Boi", un escumós de mètode ancestral elaborat amb Macabeu provinent de vinyes pròpies plantades el 1969. La producció és ecològica i consta de 634 ampolles.
El projecte d'aquests cosins cerca revaloritzar els vins de la regió del Penedès mitjançant vins monovarietals de vinyes velles. A més, a través de les etiquetes dels seus vins, volen fer conèixer i defensar el penedesenc, una llengua amb unes 3000 paraules que es parla a les comarques del Baix Llobregat, Anoia i Tarragonès. Un exemple d'això és l'expressió "Boi Boi", que significa "quasi, quasi", utilitzada al primer vi.
El Boi Boi és un vi escumós de color groc pàl·lid amb reflexos daurats. Presenta una corona de bombolles fina i intensa. Al nas, ofereix una molt bona intensitat aromàtica amb notes predominants de poma al forn, seguides d'un fons fresc i cítric.
Té una entrada alegre amb una efervescència fina i elegant. És molt refrescant, amb una acidesa cruixent i agradable. Aquest escumós té bon volum, és saborós, amb notes de poma molt madura, gairebé al forn, seguit de préssec madur i un toc final de pa torrat. El seu recorregut en boca és mig curt però molt agradable.
Preguntes respostes pels nostres clients
Qui són els fundadors de Celler ReTombs?
Sergi Gallego i Oriol Búrdalo són els fundadors de Celler ReTombs. Sergi és un viticultor apassionat de la terra i Oriol és tècnic superior en Viticultura i Enologia, a més de ser sommelier a Vilafranca del Penedès.
On està situat Celler ReTombs?
Celler ReTombs es troba a Vilobí del Penedès, Catalunya.
Quin tipus de vins produeix Celler ReTombs?
Celler ReTombs s'especialitza en la producció de vins monovarietales ecològics elaborats a partir de vinyes velles.
Què és "Boi Boi"?
"Boi Boi" és el primer vi de Celler ReTombs, un espumós de mètode ancestral elaborat amb Macabeu de vinyes pròpies plantades en 1969. El seu nom prové del penedesenc, una llengua regional, i significa "quasi, gairebé".
Quines característiques té el vi "Boi Boi"?
"Boi Boi" és un vi espumós de color groc pàl·lid amb reflexos daurats i una corona de bombolles fina i intensa. Té una molt bona intensitat aromàtica amb notes de poma al forn i un fons fresc i cítric. En boca, és refrescant, amb una acidesa cruixent, notes de poma madura i préssec, i un toc final de pa torrat.
Quin és l'objectiu del projecte Celler ReTombs?
L'objectiu de Celler ReTombs és revaloritzar els vins de la regió del Penedès mitjançant vins monovarietales de vinyes velles i promoure el penedesenc, una llengua regional parlada a les comarques del Baix Llobregat, Anoia i Tarragonès.
Què significa "Boi Boi" en penedesenc?
En penedesenc, "Boi Boi" significa "quasi, gairebé".
Què fa especial a Celler ReTombs?
Celler ReTombs es distingeix per la seva dedicació a elaborar vins monovarietales ecològics de vinyes velles i el seu compromís amb la promoció del penedesenc, contribuint a la preservació i valorització de la cultura i el patrimoni local del Penedès.