Celler Can Suriol
Celler Can Suriol és una històrica finca vitivinícola situada a Font-rubí, Barcelona. Aquesta finca compta amb una llarga i rica història que es remunta a l'any 1179, quan el batlle de Vilafranca va rebre del B. de Gras Buach el pa i el vaig veure que, del seu batllia, sortien per al Sr. rei. En el segle XV, es va construir el "Castell de Grabuac" sobre l'antiga Quadra de Grabuac, convertir en la residència dels Senyors de Font Rubí.
Amb el pas del temps, diferents esdeveniments van marcar l'evolució de Celler Can Suriol, com la venda de la meitat indivisa de la propietat a l'Ordre de St Joan de Jesusalem o la restauració de la Capella de Can Suriol dedicada a Sant Pau. Durant la desamortització de Madoz, Pau Suriol i Casanoves i Maria Queraltó adquireixen la propietat del Castell de Grabuac.
La finca també es destaca per la construcció de la Sínia de l'hort de Can Suriol, un espai utilitzat per al reg, així com per la tràgica crema de l'altar barroc de la capella durant els fets d'Octubre del 36. Malgrat aquest desafortunat incident, la capella es manté en peus i conserva el seu aspecte actual.
En generacions posteriors, la família Suriol continua treballant en la finca, amb Francisco Suriol Mestre prenent les regnes a una edat primerenca i enfocar en el treball minuciós de la terra i l'elaboració del vi. Amb l'arribada de Francesc Suriol Cantí, llicenciat en química i enòleg amb formació a Barcelona, Vilafranca i Montpeller, es va introduir l'embotellament del vi i la producció de caves sota la marCan Suriol.
El Celler Can Suriol va aconseguir importants fites, amb la presentació de la primera ampolla de vi DO Penedès en el mercat amb la marCan Suriol, seguida de la primera ampolla de cava de la mateixa marca. A més, es va inscriure el celler al CCPAE i es va obtenir la certificació ecològica per a totes les vinyes de la propietat.
La finca també s'ha diversificat, amb la creació del restaurant "La Taba" en la Sínia de Can Suriol, oferint plats tradicionals a la brasa amb influència argentina. Així mateix, es va rehabilitar l'antic Celler del Castell de Grabuac com a "sala Castell de Grabuac" per a esdeveniments i celebracions, i es va refundar l'associació Terradinàmica per a promoure l'agricultura biodinàmica en la finca.
En l'actualitat, Celler Can Suriol ofereix una experiència enoturística completa, amb Eudald Suriol, fill de la família, liderant el restaurant-servei d'àpats "La Taba" i donant un impuls a l'enoturismo a través de la gastronomia. A més, part del Castell de Grabuac ha estat rehabilitat com a allotjament rural en la modalitat de casa de poble independent, oferint als visitants una oportunitat única per a gaudir de la història i l'encant de la finca.
Celler Can Suriol és un lloc que uneix la tradició amb la innovació, conservant l'essència d'una finca amb segles d'història mentre s'adapta als canvis i demandes del món contemporani. Els vins i caves de Celler Can Suriol reflecteixen la passió i el compromís d'una família dedicada a la producció de vins de qualitat i respectuosos amb el medi ambient.
Productes a la venda
Les Oliveretes 2021
Les Oliveretes 2021 és un vi escumós ancestral, també conegut com Pet Nat, elaborat per Suriol as Castell de Grabuac. La finca pertany a la família...
19,90€
Les Carbasses 2022
Les Carbasses 2022 és un vi espumós ancestral, conegut també com Pet Nat, elaborat exclusivament amb la varietat de raïm Parellada. Aquest vi destaca per...
19,90€
Opinions sobre Celler Can Suriol
Preguntes respostes pels nostres clients
Quina és la història de Celler Can Suriol?
Celler Can Suriol té una història que es remunta a l'any 1179, quan el batlle de Vilafranca va rebre els productes que sortien del seu batllia per al Sr. rei. Al llarg dels segles, la finca ha estat testimoni de diferents esdeveniments, des de la construcció del Castell de Grabuac fins a la introducció de la certificació ecològica en totes les seves vinyes.
Què ofereix Celler Can Suriol?
Celler Can Suriol ofereix una experiència enoturística completa, amb visites guiades per la finca i el celler on s'explica tot el procés d'elaboració del vi i el cava. A més, compta amb el restaurant-servei d'àpats La Taba, on es poden degustar plats tradicionals a la brasa. També ofereix la possibilitat d'allotjar as Castell de Grabuac, que ha estat rehabilitat com una casa de poble independent.
Quin tipus de vins produeix Celler Can Suriol?
Celler Can Suriol es dedica a la producció de vins i caves d'alta qualitat. Els seus productes destaquen per utilitzar mètodes d'agricultura biodinàmica i varietats autòctones de raïm. A més, s'enfoquen a respectar la terra i el medi ambient en tot el procés d'elaboració.
Com és l'atenció al client en Celler Can Suriol?
L'atenció al client en Celler Can Suriol és excepcional. El personal, liderat per Pau Suriol, és molt professional i alhora pròxim, brindant explicacions detallades i creant un ambient càlid i familiar. Els visitants destaquen la passió i el coneixement que es percep en cada interacció.
Quina és la filosofia darrere de Celler Can Suriol?
Celler Can Suriol es basa en una filosofia de respecte per la terra i la tradició familiar. El seu compromís amb l'agricultura biodinàmica i la producció sostenible es reflecteix en la qualitat dels seus vins i caves. A més, busquen oferir als visitants una experiència autèntica i única, on puguin gaudir de la història i l'encant de la finca.